Menu

James Nottingham

 

James Nottingham is mede-oprichter en directeur van Challenging Learning, een groep bedrijven met 30 werknemers in 6 landen. Zijn passie ligt in het transformeren van het meest actuele onderzoek naar strategieën die echt werken in de klas. Hij wordt door velen beschouwd als een van de meest boeiende, tot nadenken stemmende en inspirerende sprekers in het onderwijs.

Over James

Zijn eerste boek, Challenging Learning, werd in 2010 gepubliceerd en kreeg brede bijval van de critici. Sindsdien heeft hij 6 boeken geschreven voor leraren, leiders, ondersteunend personeel en ouders. Voordat hij een opleiding tot leraar volgde, werkte James op een varkensboerderij, in de chemische industrie, voor het Amerikaanse Rode Kruis en als onderwijsassistent in een school voor dove kinderen. Daarna werkte hij als docent en leider op basisscholen en middelbare scholen in het Verenigd Koninkrijk voordat hij een ​​bekroond regeneratieproject van meerdere miljoenen ponden oprichtte ter ondersteuning van onderwijs, openbare en vrijwilligersorganisaties in Noordoost-Engeland. 

Ter voorbereiding kun je hier klikken om de informatie te downloaden en uitgeprint mee nemen.

In 2006 was James mede-oprichter van Challenging Learning. Nu ondersteunt zijn team kinderdagverblijven, scholen, hogescholen en schooldistricten met langlopende projecten die een significant verschil maken voor het leven van ALLE lerenden (zowel personeel leeft als jongerenlevens). Deze ondersteuning bestaat uit keynote speeches, personeelsworkshops, demonstratielessen, coaching, onderzoek en analyse, presentaties voor ouders en uitstekende leermiddelen.

Donderdag 7 juni

13:00 – 13:50
“Old Skools in New Ways? A debate with James Nottingham about change in education” * kick off for workshop ‘leer en leef met lef’!

14:20 – 15:10
“Mindset is not working (yet): here’s why, plus what you can do about it!”
James Nottingham talks about the latest research on mindset. He recently published on this interesting theme. Get the state of the art knowledge first hand.

15:40 – 16:30
“Learning Pit – LIVE (Warts n all)” – James Nottingham dares to do new things too: a live Fish Bowl performance of the Learning Pit with a multi-level group of pupils/students (all ages). Q&A afterwards.

17:00 – 17:50
“Embrace the f*ck ups! (they lead to the best learning)” – “Keynote”

20:00 –21:00
“F*ck Up Night”