Menu

Locatie / vervoer

Het X-Honours Congrestival vindt plaats op NHL Stenden Hogeschool aan de Rengerslaan 8-10 te Leeuwarden. Voor een gedetailleerde routebeschrijving kun je hier klikken. Rondom het X-Honours Congrestival zijn parkeerterreinen waar je de auto kwijt kunt. Een uitrijkaart kun je bij registratie van ons krijgen. Om jouw route met het openbaar vervoer te plannen kun je hier klikken.

Voor de woensdag en de vrijdag regelen wij het vervoer tussen de verschillende workshops via Fossielfrij Fryslan.. Let op: inschrijving voor de workshops is op woensdag en vrijdag verplicht en kan via lillian@stendenmeetingu.nl

De droom van de Friese jeugd wordt van 1 t/m 14 juli 2018 werkelijkheid: in Fryslân reizen dan alle mensen met duurzame vervoermiddelen. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische auto’s en taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen. De Elfwegentocht: twee weken feest zonder een druppel benzine!

 Natuurlijk doet NHL Stenden mee aan dit mooi initiatief. Het hele onderwijs doet mee! Op de Dag van de Duurzaamheid hebben alle MBO en HBO instellingen ondertekent mee te doen aan de Elfwegentocht. Daarom willen we je vragen om ook voor dit Congres fossiel vrij richting onze school te komen! 

 

  1. Iedere 10 minuten vertrekt er van Leeuwarden Station bus 612 richting NHL Stenden vanaf bushalte O
  2. In de Fietsenstalling onder Leeuwarden Station zijn OV fietsen te verkrijgen – het is ongeveer 10 minuten fietsen naar onze school
  3. Toch met de auto? Kom dan op blauwe diesel, deze duurzame brandstof is fossiel vrij en kan in iedere diesel motor. Kijk voor tankplaatsen in Friesland op https://elfwegentocht.nl/blauwe-diesel-tanklocaties-in-fryslan/ 
  4. Ook auto’s die rijden op Groengas of Elektrisch zijn van harte welkom: nemen jullie lifters mee? Door de hele provincie zijn liftborden geplaatst! 
  5. Studenten van de NHL organiseren een leuke voorstelling op het Elektrische blauwe treintje van Leeuwarden – stap jij ook in?